BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

Fűző

A fűzőkben több mint egy tucatnyi különféle hosszanti merevítő található. Régebben "halcsontból", nevén nevezve bálnaszilából készítették a különféle fűzőpálcákat és egyéb merevítőket, de a mai fűzőgyártók állatvédelmi okokból inkább rugalmas, rozsdamentes acélból készült merevítőkkel adnak tartást a fűzőnek:
  • A fűző elöl egy zárócsattal záródik, amin a fűző hosszától függően 3-6 kapocs és kapocsnyílás található. Az elülső zárócsat a fűzők elejét hivatott stabilizálni. Ma három típusuk használatos:
    • kanálformájú zárócsat: ez alul kanálszerűen kiterebélyesedik, és itt a hasat visszafogandó enyhén előre van hajlítva,
    • egyenes zárócsat: ennek két lapja végig párhuzamosan halad,
    • kúp alakú, vagy trapéz alakú zárócsat: ez felülről lefele keskenyedik.
  • A zárócsatok alá acél alátét kerülhet.
  • A fűzőkben többféle rugalmas acélmerevítő található, melyek a fűző stabilitását szolgálják. Ezáltal válnak a fűzők terhelhetővé, és még több év rendeltetésszerű használat után is tökéletes tartást biztosítanak:
    • Az általános elterjedt tévhittel ellentétben a fűző nem egy merev páncél, a beépített rozsdamentes acél spirálmerevítőknekköszönhetően nem korlátoz a mozgásban. Ezek a spirálmerevítők mindenféle irányban hajlíthatóak, ezeknek köszönhető, hogy szabadon lehet mozogni fűzőben is. A mai, konfekcióméretekben gyártott fűzőkben általában tíz spirálmerevítő található, de egyedi rendelésre készített fűzőkbe esetenként még ennél is több spirálmerevítő kerülhet.
    • Az egyenes merevítők a fűzők hátoldalának merevítését szolgálják. A fűzőlyukak sora mellé varrják be kétoldalt ezeket, azaz négy egyenes merevítőt minden fűzőbe. A spirálmerevítfűzőkkel ellentétben ezek csak két irányban, előre és hátra mozgathatóak.

Hosszukat tekintve négy alapszabásformában léteznek fűzők:
  • derékfűzők (18–25 cm),
  • mell alatti fűzők (28–33 cm),
  • félmelles fűzők (33–37 cm),
  • mellet eltakaró fűzők (33–45 cm).


FIGYELEM! Ezek a fűzők alkalmi viseletek, nem mindennapi használatra valók! Az alakformáló acélmerevítéses fűzőket ne használd folyamatosan, hosszú ideig alakformálásra, mert egészségkárosító hatásuk lehet, ha túlságosan meghúzva viseled.



"Aki ügyes, beszél nyelveket az könnyen megtalálja a forrásokat. DE, nem mindenkinek van arra lehetősége, hogy külföldről vásároljon, tehát marad a magyar internetes felület vagy a boltok.
A vatera és a tesz tele van ezekkel a távol-keleti műanyagmerevítős fűzőkkel, már nagyon sokan árulják. Sajnos nagyon sokan valóban hamisan acélmerevítősnek állítva be őket :-( Ezek arra jók, h mondjuk aki nem akar sokat áldozni rá vesz egyet és kippróbálja. Nem tartanak annyira, de van, hogy nem is az a cél. Az ár pedig annak függvényében alakul a különböző eladóknál, hogy ki mennyi hasznot tesz rá. Azt ugye elfelejtettétek, hogy aki webáruházban, legálisan árul, annak bizony jelentősen megnöveli a költségeit a 6% vám és plussz a 25% Áfa. No így már az a bizonyos olcsó kínai sem olyan olcsó. Tudom, hogy nálunk nem számít, hogy a vevő honnan vesz, van-e számla stb, a lényeg a minél olcsóbb ár, így az aukciós oldalakon gombamód elszaporodtak a fűzőárusok. Sajnos az senkit nem hat meg, hogy valaki számlát is tud adni, de emiatt 2000 ft-al drágábban adja.
Az acélmerevítős fűzőink az egyik legnagyobb európai forgalmazótól származnak (emlegettétek már és lám ők is árulják a gagyi kínait) és ezek valódi acélmerevítősek van sima és van spirálos is. Én is döbbentem az első szállítmánynál, h ezek mennyivel komolyabbak, ezekben van anyag rendesen, a súlyuk is vagy a háromszorosa egy műanyagosnak.
Ha az árainkat nézitek, én úgy gondolom, hogy ennél jobbat nem találtok az acélmerevítőseknél, de ha valaki talál annak minden elismerésem.
Most már akad pár fűző raktárkészleten is, így várni sem kell annyit a vevőknek. Szóval próbálkozunk elérhető árakat, jó minőséget nyújtani."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése