BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

A kozmetikumoknak is lejár a szavatosságuk

Sajnos a legdrágább kozmetikumokat sem használhatod örökké, ezeknek a termékeknek is meg vannak számlálva a napjaik. Egy lejárt szavatosságú termékkel sokat árthatsz a bőrödnek, inkább figyelj oda, hogy meddig használod a kencéidet!


Alapozó és korrektor: 12 hónap
 
A fedőkrémek tizenkét hónapos időtartamra vannak kalibrálva, mint a színezett kozmetikumok általában. Mindig használj szivacsot az alapozáshoz, és bizonyos időközönként mosd ki azt samponnal, így a termék is tovább megőrzi majd a minőségét. Korrektorból pedig célszerűbb az ecsetes változatot használnod.

Kukába vele!
Ha a folyékony alapozók aljára leülnek a színpigmentek, rossz lesz az illatuk, és becsomósodnak, a legjobb, ha rögtön megválsz tőlük!
 
Rúzs   

Jóval több zsiradékot, olajat és persze színanyagot tartalmaznak a többi kozmetikumnál, ebből következően a melegre ezek a kozmetikumok a legérzékenyebbek. Arra is ügyelj tehát, hova dobod le a táskád, a fűtőtest például nem a legmegfelelőbb hely a neszesszerednek. A tégelyes szőlőrúzsok, bár trendibbek, de gyorsabban megromlanak, főként azért, mert kézzel kell belenyúlnunk.

Kukába vele!
Ha már megavasodott a rúzsod vagy az ajak íred, azt könnyen felismerheted annak kellemetlen, szúrós szagáról, darabos állagáról.
 
Szemfesték, pirosító és arcpúder: 36 hónap
 
Ezek a kozmetikumok akár három évig is bírják, persze azért itt is van mire ügyelned. A púdereket és szemhéjporokat elsősorban a nedvességtől kell mindenképpen megkímélned, ezért ha a párás fürdőszobában tárolod, soha ne felejtsd nyitva őket. Az sem árt, ha a készítmény felviteléhez használt applikátort vagy púderpamacsot kimosod néha. Ha piszkos vagy zsíros szivaccsal nyúlsz ugyanis a púderbe, sokkal hamarabb megromlik.

Kukába vele!
Ha penészedni kezd a púdered teteje, spórolás ide vagy oda, azonnal dobd ki! Sajnos az sem jelent sok jót, ha a kozmetikum felületén egy zsírosabb réteg képződik: ilyenkor már nemigen tudod tovább használni, ideje újítanod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése