BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

Miért lesz a jó kislányból rossz kislány?

A legtöbb szülő nincs is tudatában, hogy jó kislányként számon tartott gyermeke mennyire másként viselkedik a baráti társaságában. Valóban szükség van erre a kettős életre? Miért változik meg egy engedelmes, szerény, illemtudó kislány viselkedése, és válik belőle rámenős pasi faló amazon?



A szülői szigor egy bizonyos határon túl nem vezet jóra. A gyerekek természetes igénye, hogy vágynak a szabályokra, de ugyanakkor személyiségük is akkor fejlődik egészségesen, ha minden lehetőséget megkapnak a bennük lakozó kreativitás és természetes kíváncsiság kielégítésére. Az mindenképpen fontos, hogy tisztában legyenek a határokkal, de ugyanakkor azt is tudják, ha véghezviszik egyik-másik ötletüket, azzal jót vagy rosszat tesznek-e másoknak. Lehet, hogy belegázolnak más emberek jóérzésébe, erkölcsi szemléletébe, hűségről alkotott véleményébe.

Biztos te is ismersz olyan lányt, aki a suliban, a baráti társaságában nagyon lazának, rámenősnek mutatja magát, aztán amikor megjelennek a szülei, testvére, azonnal átváltozik jó kislánnyá. Ez a viselkedés bizonyos mértékig érthető is, hiszen a családja előtt ő még mindig az a kislány, akire vigyázni kell, aki ártatlan, szemérmes, és félénk.


A gond ezzel csak az, hogyha ez a kettős élet nagyon szélsőséges, és egyre nagyobb szakadék tátong a két személyiség között.


A legtöbb szülő meg van győződve arról, hogy ártatlannak hitt kislánya valóban egy szenthez hasonló életet él akkor is, amikor ő nincs vele. Gyakran elfeledkeznek arról is, hogy a gyerekük nagylánnyá érett, és ahogy beáll a serdülőkor, teljesen természetes reakcióként az kerül előtérbe, hogy minél inkább felhívja a fiúk figyelmét magára. A fiatalok pedig azt hiszik, egy ilyen helyzetet nem a jó kislányok uralnak, hanem azok, akik rámenősek, bevállalósak, érdekes és izgalmas dolgokra képesek.

Mert milyen is egy jó kislány?

* szorgalmasan tanul
* a szabadidejét is tanulással tölti
* minden barátját bemutatja a szüleinek
* minden programjáról tudnak a szülők
* soha nem hazudik
* mindig meg lehet benne bízni
* nem nagyon érdeklik a fiúk, vagy ha igen, akkor is csak plátói síkon
* több barátnője van, mint barátja

Ezzel szemben milyen egy rossz kislány?

* A szabadidejét sokszor a tanulás mellett chateléssel, randi oldalakon tölti.
* Internetes becenevei pl. plüsscica, vadmacska, vámpírhölgy, playgirl és így tovább…
* Ugyan a szüleinek szól arról, ha valamilyen programja van, de nem az igazat mondja el.
* Többnek szeretné magát mutatni, mint amilyen valójában.
* Több barátnője van, mint barátja. Egyelőre.
* Nyitott, érdeklődő személyiség, minden jó buliban benne van.
* Szexuális tapasztalataival kérkedik.

Számos szülő téved, amikor ártatlannak és szerénynek tartja lányát. De tulajdonképpen nem is baj, hogy ebben a megnyugtató hitben vannak, de csak akkor, ha megfelelő értékrenddel már felvértezte gyermekét. Szerencsés esetben a serdülőkor előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése