BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

Pár perces sminkek

Félperces smink

1. lépés: korrektor – 15 mp
Egy kis krémkorrektorral kezdjünk hozzá a sminkeléshez, összpontosítsunk először a szemünk alatti karikákra. Apró ütögető mozdulatokkal fedjük el őket a kisebb bőrhibákkal együtt.
2. lépés: festék – 10 mp
Egy kevés folyékony állagú pirosítót kenjünk az arcunkra, és dolgozzuk el egyenletesen, hogy ne látszódjanak élesen a kontúrjai. Használhatunk bronzos árnyalatú pirosítót, hogy szép, napsütötte bőrt varázsoljunk vele.
3. lépés: szájfény – 5 mp
Csillogó ajkak születnek, ha szájfényt viszünk fel az ajkainkra. Nem szükséges mindig rúzs mellett dönteni, néha a kevesebb több, és még természetes is.

2 perces smink

1. lépés: alapozó – 35 mp
Színezett hidratálókrémet vagy könnyű alapozót használjunk az arcra (lehetőleg 15-ös fényvédő faktorosat). Felvihetjük a nyakra és a dekoltázsra is, ha szükségesnek látjuk. A szemek alá is krémes korrektort használjunk. Dolgozzuk el egyenletesen a gyűrűsbeggyel, és simítsuk el az arc két oldala felé.
2. lépés: arcpirosító – 35 mp
Kétfunkciós arc- és ajakpirosítót érdemes beszerezni, gyorsabban lehet vele dolgozni. Vigyük fel az arcra és az ajkakra, ez utóbbin ragyogó csillogás érhető el a szájfénnyel.
3. lépés: szempillaspirál – 50 mp
Ne használjunk mindig fekete pillaspirált, válasszunk inkább sötétszürke árnyalatot. Középen kezdjük, és ezután haladjunk kifelé. A spirál előtt töröljük át egy papír zsebkendővel, nehogy csomós legyen. Göndörítő spirállal még tökéletesebb lesz az eredmény.


5 perces smink

1. lépés: alapozó – 60 mp
A szemek alá vigyünk fel egy kis korrektort. Ha szükséges, az arc további problémás területeit, apró kis bőrhibákat is igazítsuk ki vele. Következhet az alapozó vagy a színezett hidratálókrém. Púdert csak oda tegyünk, ahová nélkülözhetetlen, például az állra, mely gyakran fénylik.
2. lépés: szemhéjfesték – 60 mp
A teljes szemhéjon simítsunk el egy könnyű, semleges színű festéket. Válasszunk hasonlót a bőr színéhez. Ha egy kicsit élénkebb hatásra vágyunk, kenjünk sötétebb festéket a szemhéjra. A barna színű szemhez a zöld, a bronz  és halványkék, a kék és szürke szemhez téglavörös, a barack, a lila, míg a zöld szemhez a mályva, az arany, a halványbíbor, az ezüstszürke és a khaki való leginkább.
3. lépés : szemceruza 60 mp
Rajzoljunk a felső pillák vonalán sűrűn egymás mellé kis pontokat puha és nem túl hegyes ceruzával. Mivel folyamatos vonalat nehéz húzni, a sűrűn egymás mellett lévő pontok hasonló hatást keltenek. Végül finoman satírozzuk el ujjal vagy fültisztító pálcikával.
4. lépés: rúzs – 30 mp
Rúzsozzuk ki a szánkat. A szájfényt se felejtsük el.
5. lépés
Az arcra válasszunk rózsaszínes árnyalatú pirosítót. Ügyeljünk rá, hogy jól satírozzuk el a kontúrokat, hiszen csak úgy lesz természetes a hatás.
6. lépés
Fessük ki a szempillákat sötét spirállal, hagyjuk megszáradni, majd ismételjük meg a festést még egyszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése