BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 26., kedd

Sminktippek kezdőknek

Alapozó szivacs: Egyszerűen eldolgozhatod vele a krémes alapozókat.
Púderecset: Ezzel tudod egyenletesen felvinni a púdert és az arcpirosítót.
Szemfestékecset Ezzel viheted fel a szemhéjfestéket, illetve árnyalhatod, ha több színt használsz.
Szemöldökecset:  A szemöldök szálait fésülheted át, hogy ne legyen kócos.
Szempillakefe: Ha a spirál miatt összeragadtak a szempilláid, egyszerűen fésüld át őket!
Ajakfestőecset: Könnyebben viheted fel a rúzst az ajak vonalát követve.


Két alapvető dolgot kell mindig szem előtt tartanunk:         

  • milyen hajunk, szemünk és öltözékünk színe
  • milyen alkalomra készül a smink
Szemöldökünket egy jól kihegyezett szemceruza segítségével tehetjük dúsabbá. 
Fontos, hogy a ceruza színe hasonló legyen szemöldökünk és hajunk színéhez. 


A szemkontúr megrajzolásához is a szemceruza a legpraktikusabb eszköz.
 A belső szemzug felől indulva egy határozott mozdulattal húzzuk meg a vonalat.


A szemhéjpúder színe térjen el szemünkétől, különben nem hívja fel a figyelmet tekintetünkre.
Harmonizáljon hajunk és ruházatunk színével.
A sötétebb színt vigyük fel a szemhéjak aljára közel a pillákhoz, a világosabbat e fölé. 


Senkinek sem egyenletes az arcbőre, tehát nem lehet általános, minden hibát eltüntető púdert találni. A trükk a színes púder. Keverj az alap porhoz egy kis sárgát, ami elfedi a kisebb ráncokat, a sárgabarack és a pink élénkít, az orgona jól mutat esti világításnál. Érdemes kísérletezni! 



  1. Mindennapos használatra" nem való a nagyon erős rúzs, de egy esti sminkbe az is belefér.
  2. Arra természetesen mindenkinek ügyelnie kell, hogy a rúzs színe harmonizáljon a smink többi alkotóelemével, a hajszínnel és a ruházattal.

Alapszabályok:

Első alapszabály! Még mielött bármit kennénk az arcunkra alaposan tisztítsuk le és nap végén ugyanilyen alaposan mossunk le minden festéket róla!

Arc
 Ha alapozót használsz, egyezzen meg a bőr színével, és legyen áttetsző! Pöttyökben vidd fel bőrre, majd oszlasd el  szivaccsal!
Nevess a tükörbe, így tudhatod meg, hová kerüljön arcpír. A domború részekre - arccsont, áll, orr - kell kerüljön kicsi belőle! A száj kontúrjának rajzolását az ajak szélétől közép felé haladva végezd! Ez főleg akkor szerencsés, ha az adott napon valahogy sápadtabbnak látod magad. Arra nagyon figyelj, hogy a pirosítód soha ne legyen erős, feltűnő. Legyen természetes színe, és az is csak halvány.

Szem
A szemed festésével is jó, ha csínján bánsz, hiszen egy fiatal arcot csak eltorzít az erős smink, nem pedig szépíti. A mi célunk pedig természetesen az utóbbi. Arról nem is beszélve, hogy az erős smink öregíti az arcodat. A szemöldök alá vanília vagy gyöngyház szemhéjport vigyél fel, majd az ujjaiddal szépen simítsd el, hogy egyenletesebbnek hasson, ettől friss és fiatalos lesz a tekinteted.
A spirált a pillák festésekor jobbra és balra is mozgasd, ettől még hosszúbbak és sűrűbbek lesznek szempilláink és nem ragadnak össze.

Száj
A jó szájfestéshez három dologra lesz szükség: egy ajakceruzára, egy rúzsra és egy ajakecsetre. Először tegyél a szádra egy semleges színű alapozót, aztán a ceruzával rajzold meg a száj körvonalát. Jó, ha a ceruza egy árnyalattal sötétebb, mint a rúzs. Ha ezzel megvagy, tegyél fel valamilyen színt az ecsetre és fesd ki a szádat a közepétől a szád sarkai felé haladva. Ha akarod, a ceruzával meghúzott vonalat kihagyhatod, ha akarod be is kenheted. Ha a rúzst ecsettel viszed fel, akkor takarékosabban és tökéletesebben dolgozhatsz. Néha elegendő csak a szájfény, de ha határozottabb árnyalatú rúzst kenünk az ajkunkra, akkor is kenhetünk rá szájfényt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése