BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

A szőke haj ápolása

A szőke haj – akár természetes, akár festett – különleges bánásmódot igényel. Lássuk, miben különbözik az ápolása a többi hajszíntől!


Amit a szőke hajról tudni érdemes
A legtöbb, egyben leggyengébb hajszála a szőkéknek van. Teljes hajállományuk mintegy 140 ezer hajszálból áll, míg a barnáknak körülbelül 100 ezer, a vöröseknek pedig 85-90 ezer hajszáluk van. A szőke haj vékonyabb, ezért fokozott gondoskodást igényel. Sajnos a természetes szőke haj egyre ritkább, egyes kutatók szerint néhány évtized múlva el is tűnik.

 
A szőkítésről
A hajfestésnél a leggyakrabban választott szín a szőke. Minden második nő szőkíti vagy szőkítteti a haját. Ma már nem kell feltétlenül fodrászhoz menni, otthon is tökéletes eredményt érhetsz el. A hajfestékek közül kiválaszthatod az egyéniségedhez illő árnyalatot. Ha eredeti hajszíned szőkésbarna, a szőkítés egyszerű feladat. Nehezebb, ha sötétebb barna a hajad. Először próbáld ki egy tincsen a festés árnyalatait! A tökéletes összhatás érdekében olyat válassz, ami harmonizál a szemöldököd és a szemed színével. Ha sötétbarna vagy, inkább a melírozás javasolt, mivel így természetesebb hatású lesz az eredmény. A természetes vörös hajúaknak egyáltalán nem javasolt a szőkítés!
 
A szőke haj ápolása
- Szőke vagy szőkített hajad ápolására erre kifejlesztett terméket használj.
- Hetente többször is tegyél fel pakolást!
- Szőkítés után mindenképp tegyél fel pakolást, a legjobb a jojobaolaj tartalmú.
- A hajszárító roncsolhatja a hajat, jobb friss levegőn megszárítani.
- Nyáron a strandok klóros vizétől a festett szőke haj szürkészöldes árnyalatúvá válhat. A haj ilyenkor intenzívebb ápolást kíván.
- A szőkített hajvégek könnyebben töredeznek, ezért havonta érdemes vágatni. Kiegészítésképpen használj hajvégápoló szereket, hogy mindig ápolt benyomást kelts!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése