BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

Tippek a hajvasaló használatához!

A hajvasalás, főleg a tinik körében még mindig nagyon divatos. Kényelmes, egyszerű, ám a napi szinten való alkalmazása sajnos nagyon igénybe veszi a hajat. Ezért fontos, hogy a megfelelő készüléket válaszd ki, amellyel csökkented a káros hatásokat!



A hajvasalás káros hatásai

Ha minden nap vasalod a hajad, az erős hőhatás megtöri és szétégeti a hajszálakat, s később ezt nagyon nehéz helyrehozni. Igaz, hogy kiegyenesíti a kusza tincseidet a hajvasaló, de sajnos károsít is, mert a hajszálaid külső részét támadja meg. Emiatt száraz lesz a hajad, könnyen töredezetté válhat, s a hajszálak szét is nyílhatnak.

Így válassz hajvasalót!
Mivel ezek a készülékek nagyon magas hőfokon egyenesítik ki a hajszálaidat, egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választasz. Törekedj mindig a minőségre, néhány ezer forint különbségért megőrizheted a hajad egészségét! Mindenképpen kerámialapos hajvasalót vásárolj, amelynek olyan különleges borítása van, amelynek köszönhetően kicsi az esély a hajad töredezésének. A fémlapos hajvasalókkal konkrétan szétégeted a tincseidet, ilyet ne vásárolj!

Ne használd túl gyakran!

Ha hetente kettőnél több alkalommal vasalod a hajad, az nagyon káros. Állj meg kettőnél, ha nem akarod totálisan tönkretenni a hajkoronádat.

Hogyan használd a hajvasalót?

Ha eleve egyenes a hajad, ne használj hajszárítót (így megspórolod a plusz hőhatást), inkább várd meg, amíg magától megszárad. Ha ez megtörtént, fésüld ki alaposan a hajad, a felső részét pedig tűzd fel. Alulról felfelé haladj, mindig engedj ki néhány tincset a feltűzött részből, s vasald át.

Így védd a hajadat!
Használj hővédő szérumot! Bár teljes körű védelmet nem tudnak nyújtani, de sokat számítanak. Legalább heti egy alkalommal tégy fel tápláló pakolást a hajadra, így regenerálódni tud. Olyan balzsamot és sampont használj, amely száraz és töredezett hajra való, a száraz haj jellemzője a folyamatosan vasalt hajnak.

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok, köszi a hasznos infókat. Régóta vasalom és is a hajam, de töredezetté vállt, a rossz minőségű hajvasalómtól. Nemrég kipróbáltam egy barátnőm Philips hajszárítóját és hajvasalóját, és elképesztő milyen selymes és puha lett tőle a hajam. Azóta már megleptem magam is egy ilyennel, s még 10%-ot vissza is kaptam az árából a Media Marktban. Szóval mindenkinek csak ajánlom!

    Üdv Gabi :)

    VálaszTörlés