BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 29., péntek

Új trendek a puskázás terén

Volt, amikor még ún. puskatollba, a bolti blokkhoz hasonlóan tekerték fel a a bonyolult képleteket tartalmazó puskát a diákok, ma már digitális kamerákat is bevetnek egy-egy sorsdöntőnek ítélt dolgozat alkalmával. 

Nézzük, melyek a legnépszerűbb módszerek manapság!

 
·         Mobilba épített digitális kamera: ma már szinte az összes telefonnal lehet videót vagy képet készíteni a feladatlapról, és ha felkészült segítséget kapunk a „vonal” másik végéről, csak ki kell másolni a telefonból a helyes megoldásokat.
·         Okostelefon: pillanatok alatt kikereshető a segítségével a helyes válasz, amennyiben a diáknál maradhat dolgozatírás idejére.
·         Programozható számológép: ez a kütyü is alkalmasszövegek, képletek és képek tárolására.
·         Palmtop: szintén a segédeszközök élvonalába tartozik – pláne akkor, ha van WiFi az iskolában.
·         Vezeték nélküli fülhallgató: a legújabb verziók már olyan aprók, hogy szinte lehetetlen kiszúrni őket. Ha a diák még egy apró mikrofont is elrejt a ruhája alatt, a vizsgán bármikor feltűnés nélkül telefonálhat.
·         Láthatatlan tintával író toll: ezt az eszközt mintha direkt vizsgacsalásra találták volna fel. A toll ugyanis nem hagy szabad szemmel látható nyomot a papíron: a feliratot csak a toll végébe szerelt UV lámpa fényénél lehet elolvasni.

Azért a tanárok is tartják a lépést a technológia ilyen irányú fejlődésével, és egyre gyakrabban csípik el a diákok ügyeskedéseit. Az, hogy ki él ezekkel az eszközökkel, mindenki saját lelkiismerete alapján döntse el, de tény, hogy nagyon csábító a használatuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése