BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 30., szombat

Ki vagyok?

Barátomnak:


Az vagyok, akitől mindig az igazat kapod, nyersen, tömören, akkor is ha fáj... Az vagyok, aki dinamizmust, színt visz az életedbe és nehezen felejthető emlékeket őrzöl majd utánam... Az vagyok, akire nem tudsz haragudni, mert 1 mosolyommal leveszlek a lábadról... Az vagyok, aki mindig figyel Rád, akivel bármit megoszthatsz, és aki addig nyughatatlan míg nem segít rajtad, és újra mosolyogni nem lát... Az vagyok, aki mélyen, tiszta szívvel, önzetlenül, önmagadért fog szeretni, de aki csak akkor fogja mondani Neked, amikor ezt valóban így érzi... Az vagyok akit, soha nem fogsz megérteni igazán, de akit pont emiatt fogsz csodálni és végtelenül szeretni... Ilyen vagyok, mert én tudom, hogy egy nap sem jön vissza az életből, hogy újraélhesd...

2011. április 29., péntek

Miért fontos reggelizni?

Miért kihagyhatatlan a reggeli?

A reggeli táplálék az, amely ellát a szükséges energiával a délelőtti szellemi és fizikai aktivitásodhoz, s fokozza a teljesítményedet. Mire felébredsz, a tested már elhasználta a glükózt, amit elraktározott éjszakára, így a reggelivel kell az agyadat ellátni új motorizáló anyaggal. Ha elhagyod a reggelit, az egész napra energia-bevitel csökkenéséhez vezet, mert később sokkal kevesebb fehérje, vitamin, telített zsírsav és ásványi anyag jut majd be a szervezetedbe. Ha fogyók*rázol, akkor sem szabad kihagynod a reggelit, mert ez az étkezés indítja be az anyagcserédet, s egész nap gyorsítja is azt. Akik nem reggeliznek, azok később nagyobb eséllyel válnak túlsúlyossá!

Mit reggelizzünk?


A reggelidnek döntő fontossága van abban, hogyan indítod a napod, s hogyan fogsz táplálkozni a nap további részében. Ha olyan ételt fogyasztasz, amelynek magas a szénhidráttartalma, akkor gyorsan megemelkedik a vércukorszinted, s a tízórai idején már újra óriási lesz az étvágyad. Ezért inkább kerüld a péksüteményeket, kekszeket, amelyek fehér lisztből készültek. Sokkal többet fogsz később enni, akár ebédre, akár tízóraira, s ugyanez fog történni, ha elhagyod a reggelit. Egész nap egy libikókához fog hasonlítani a vércukorszinted: emelkedik-zuhan-emelkedik-zuhan és így tovább, s nem fogod tudni az éhségedet kontrollálni. A jó reggeli összetett szénhidrátokból és sovány fehérjéből áll. Például teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, péksütemény, amit túróval, sajttal vagy tejjel fogyasztasz. Erre van szükség ahhoz, hogy karban tudd tartani a cukorháztartásodat, hogy jó legyen az egészségi állapotod, s maximális teljesítményt tudj nyújtani egész nap.

Védd magad a kiszáradástól!

Ahogy melegszik az idő, szervezetünk a fokozott verejtékezéssel védekezik a meleg ellen, ezért  tavasztól a szokásosnál is jobban oda kell figyelnünk afolyadékpótlásra!

Ha szédülsz, bágyadt vagy, fáj a fejed és erőtlenséget érzel magadban, valószínű, hogy a szervezetedben nincs elegendő mennyiségű folyadék. Ne várd meg a kellemetlen tüneteket, megelőzésképpen fogadd meg a tanácsainkat!


1. Ha útnak indulsz, autóba ülsz vagy buszra, vonatra szállsz, mindig legyen a táskádban innivaló. Ideális erre a félliteres palackba töltött ásványvíz.


2. Minden étkezéshez fogyassz valamilyen folyadékot: ásványvizet, jeges teát, gyümölcs- és zöldséglevet.


3. A melegebb időben célszerű magas víztartalmú ételekből válogatni: jólesnek ilyenkor a lédús gyümölcsök, a hideg gyümölcslevesek, a vitamindús zöldségekből készült főzelékek.


4. Ha kirándulni, biciklizni mész a szabadba, vigyél magaddal innivalót, mert nem biztos, hogy útközben lesz alkalmad beszerezni.


5. Az alkoholtartalmú italokkal bánj óvatosan, mert ezek vizet vonnak el a szervezettől.


6. Figyelj oda a családtagokra is: a gyerekek és az idősek ugyanis különösen érzékenyek a kiszáradásra, és sokszor nem is érzik a szomjúságot.

Indul a fagyi szezon!

Ha valami igazán fagyosra vágyunk, már nem kell a boltok fagyasztóiban kotorásznunk némi jégkrémért. A cukrászdák fagyis pultjai  már megteltek a színes fagylalt-csodákkal.


Egy kis fagylalttörténet
A kínaiak már ötezer évvel ezelőtt ismerték a fagylalt korai változatát, ami Európába is eljutott. A döntő újítás Marco Polo korából származik, amikor rájöttek, a fagylaltkészítő edényt kell lehűteni ahelyett, hogy a jeget kevernék a masszához. A világ első nyilvános fagylaltozóját 1672-ben, Párizsban alapították. A ma is létező Café Procope-ban kizárólag citromfagyit árultak. A magyar fagylaltozás hőskora a reformkor idejére tehető. Sisi kedvenc fagylaltja az ibolya volt. Magyarországon már a XVIII. században elterjedt nyalánkságnak számított a fagyi, de akkoriban még csak „hideg nyalatnak” nevezték.
Mit eszünk meg egy gombóc fagyiban?

A fagylalt tápértékét a benne lévő tej és tejszín mennyisége határozza meg. Ezekben van vitamin és kalcium, de sajnos sok telített zsírsav is. A fagylalt cukrot, ízesítőanyagokat, stabilizáló és emulgálószereket is tartalmaz, amelyek meghosszabbítják az eltarthatóságot. Egy átlagos gombóc energiatartalma 100-160 kcal. Mivel a tejes és a nem tejes fagylaltokban is nagy a koszorúér-megbetegedésekkel kapcsolatba hozott telített zsírsavak aránya, fagylaltot és jégkrémet is csak mértékkel tanácsos fogyasztani.


Fitneszfagyi

Fagylaltot nem csak hagyományos nyersanyagokból lehet készíteni. Amerikában például egyre jobban terjed a joghurtfagylalt, a természetes táplálkozás híveinek nagy örömére. Ez a zsírszegény joghurtból készített fagylalt nem olyan jó ízű ugyan, mint a szénhidrátokban dús elődei, de fogyasztása nem egészségtelen. Ismert még a vegetáriánus fagylalt, amely fagyasztott gyümölcsön, friss banánon és kevés mézen kívül semmit sem tartalmaz, mégis nagyon finom. A klasszikus ízek kedvelőinek sem kell azonban túlzottan aggódniuk az egészségük miatt, ha mértékkel élnek ezzel a csemegével, és a gyümölccsel ízesített változatokat részesítik előnyben.

Új trendek a puskázás terén

Volt, amikor még ún. puskatollba, a bolti blokkhoz hasonlóan tekerték fel a a bonyolult képleteket tartalmazó puskát a diákok, ma már digitális kamerákat is bevetnek egy-egy sorsdöntőnek ítélt dolgozat alkalmával. 

Nézzük, melyek a legnépszerűbb módszerek manapság!

 
·         Mobilba épített digitális kamera: ma már szinte az összes telefonnal lehet videót vagy képet készíteni a feladatlapról, és ha felkészült segítséget kapunk a „vonal” másik végéről, csak ki kell másolni a telefonból a helyes megoldásokat.
·         Okostelefon: pillanatok alatt kikereshető a segítségével a helyes válasz, amennyiben a diáknál maradhat dolgozatírás idejére.
·         Programozható számológép: ez a kütyü is alkalmasszövegek, képletek és képek tárolására.
·         Palmtop: szintén a segédeszközök élvonalába tartozik – pláne akkor, ha van WiFi az iskolában.
·         Vezeték nélküli fülhallgató: a legújabb verziók már olyan aprók, hogy szinte lehetetlen kiszúrni őket. Ha a diák még egy apró mikrofont is elrejt a ruhája alatt, a vizsgán bármikor feltűnés nélkül telefonálhat.
·         Láthatatlan tintával író toll: ezt az eszközt mintha direkt vizsgacsalásra találták volna fel. A toll ugyanis nem hagy szabad szemmel látható nyomot a papíron: a feliratot csak a toll végébe szerelt UV lámpa fényénél lehet elolvasni.

Azért a tanárok is tartják a lépést a technológia ilyen irányú fejlődésével, és egyre gyakrabban csípik el a diákok ügyeskedéseit. Az, hogy ki él ezekkel az eszközökkel, mindenki saját lelkiismerete alapján döntse el, de tény, hogy nagyon csábító a használatuk.

Szexis, összekócolt frizurák egyszerűen

Összekócolt tincsek, kócos haj, bujaság… A szexi frizura általában magától készül el egy szenvedélyes éjszaka után. De mint mindent, ezt is egyszerűen imitálhatod.
 
A zilált frizurát először is meg kell formálni, és csak azután szétszedni. A hálószoba-frizura sikerének az a titka, hogy csak a legszükségesebb szereket használod. Ha ilyen frizurát szeretnél, nagyon fontos, hogy a hajadnak száraz legyen a textúrája. Tehát nem kivitelezhető, ha zsírosabb vagy túl puha. Fontos, hogy legyen tömege. Olyan hajformázó terméket használj, hogy a hajad se túl kemény, se túl selymes ne legyen tőlük. Egy-két forgatás a hajsütővassal, néhány jól elhelyezett csavaró, egy leheletnyi hajlakk, és kész is!Hosszú, kacér tincsek
A hosszú, laza hullámok alkotta haj a klasszikus „budoár” stílus tipikus frizurája. A loknik kivitelezésénél mi sem egyszerűbb: forró hajcsavarókat használj. Az már nehezebb, hogy hogyan legyen a frizurád lágy esésű, ugyanakkor kócos. A titok nyitja a száraz sampon, amit érdemes egy kicsit a hajon hagyni kifésülés előtt.

Laza lófarok / konty 
Úgy fogd össze a hajad, hogy közben előrehajtod a fejed. Nem baj, ha néhány felső tincs kilóg, sőt, ettől még jobb lesz a frizura. Valamivel a tarkód alatt lazán gumizd össze. Ha az arcodat keretező tincseid hosszabbak, és az összefogásnál nem esett ki egyetlen szál sem, egy stílfésű végével óvatosan húzz ki néhány vékony tincset. Ha ezek túl hosszúak, hajsütővassal kicsit bodorítsd be őket. Ha kész, az ujjaiddal kicsit lazítsd meg őket, hogy ne legyen túl csigás.Választhatsz magadnak egyszerű kontyot is. Semmi sem könnyebb ennél. Hátrafogod a hajad és megcsavarod néhányszor, amíg ki nem alakul a kusza konty, amit néhány hullámcsattal, vagy hajgumival rögzítesz a fejeden. Itt is a legjobb ha néhány tincs szabadon marad az arcod mellett.


Anyag feltűzés vagy laza fonat? 
Semmi sem kacérabb egy olyan hajnál, ami éppen csak össze van fogva néhány csattal – természetesen pont ott, ahol kell. Húzd hátra a hajad, mintha copfba fognád, csavard meg, és tűzd össze csatokkal. A legnagyobb kihívás a dologban, hogy ne úgy nézz ki, mint egy jól fésült tanítónő, ami garantált, ha túl sok csatot használsz. Az arcodat keretező részekből stílfésűvel húzz ki néhány szálat, hogy kócos hatású legyen a frizura.
 
Egy hosszú hajból készített laza fonat is tud nagyon érzéki lenni! Hagyományos fonással és francia fonással is csodaszép frizurákat lehet készíteni. Előtte kicsit tupírozd fel a hajad, de ne vidd túlzásba. Némi hajformázókrém bedörzsölése után fond be lazán a tincseket. Az sem gond ha kibomlik közben néhány tincs!

Mit tehetsz a hajhullás ellen?

Hajszálakat találunk a párnán, a fotelban, a fürdőkádban? Kétségbeesve vizsgáljuk a tükörben, hogy nem ritkult-e a gondosan ápolt hajkoronánk?A hajhullás természetes dolog, de azért nem árt vigyázni az ékességünkre.


A természet alkatunktól, hajszínünktől függően 90-180 ezer hajszállal ajándékoz meg bennünket: ennyivel kell gazdálkodnunk életünk során. A hajhullás különböző típusai azonban sokak életét megkeserítik.

A hajhullásnak lehetnek élettani, illetve öröklött okai. A hormonális eredetű „férfias típusú hajhullás” neve ellenére nőknél is jelentkezhet: ha a fejbőr és a hajhagymák érzékenyek az androgénhormonokra, hajszálaink elvékonyodnak, a fejtetőn kezdenek ritkulni.

A hajhullás azonban sok esetben megállítható, sőt megelőzhető. A probléma eredete ugyanis rendszerint a helytelen táplálkozás okozta anyagcserezavar. Kamaszkorunkban a hormonszint változása és a sokszor egyoldalú étkezés miatt hajunk erősen zsírosodik, később pedig a mindennapos stressz, a kevés alvás és legfőképp a fehérjében, vitaminokban szegény táplálkozás lesz a haj ellensége. A túlzásba vitt fogyók*ra vagy a szélsőséges vegetarianizmus is vékonyíthatja és ritkíthatja a hajszálainkat.

A haj megőrzésének ezért minden korosztály esetében a helyes táplálkozás az alapfeltétele. Étrendünk legyen változatos, és tartalmazzon megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és nyomelemeket. Az ásványi anyagok (különösen a vas, a cink, illetve a réz) a haj anyagcseréjéhez fontosak. Az aminosavak a haj építőkövének, a keratinnak az előállításához szükségesek. A B-vitaminok (B1, B5, B6), valamint a H-vitamin gondoskodnak a hajhagymák anyagcseréjéről. És végül különösen fontos szerepe lehet étrendünkben a búzacsírakivonatnak (szterin, lecitin, A- és D- vitaminok, linolsav), amelynek fogyasztásával megállíthatjuk a hajhullást.

Szerencsére a patikákban és illatszerboltokban könnyen hozzájuthatunk olyan készítményekhez, amelyek ezeket az összetevőket komplexen tartalmazzák. Egyes kapszulák a szervezet helyes anyagcseréjéről gondoskodva erősítik, javítják a h aj, a hajhagymák és a köröm szerkezetét, a hajápoló szerek pedig (sampon, balzsam, ampulla, krém) külsőleg biztosítják a ragyogóan szép, egészséges hajhoz nélkülözhetetlen összetevőket.

Miért szárad folyamatosan ki a szád?

A repedezett ajkak a leggonoszabbak. Válaszolj az alábbi kérdésekre, s reméljük, hogy fény derül a probléma forrására.


Ugyanazt a radírt használod az ajkaidra, amit az egész arcodra?Jogosan gondolhattad azt, hogy ezzel jót teszel, de sajnos nem. Megszabadítottad attól a védőrétegtől is a szádat, ami a nedvességet magába köti. Használj direkt ajakra való radírt.
 
Biztos, hogy jó szájbalzsamot használsz? 
Utazz a természetes összetevőkre, és lehetőleg naponta többször használd. Lefekvés előtt vastagabban is kenheted. Egy éjszaka alatt jól regerálja a száradt szádat a balzsam.
 
Van olyan összetevő a szájápolódban, ami száríthat? 
Nézd meg, ha például fahéjas, az amellett, hogy egy kicsit felduzzasztja az ajkat, rendesen ki is szárítja. Ugyanez a helyzet az illatanyagokkal is. Nem kell fénylő, csillogó ajakbalzsam, hiszen nem buliba készülsz. A természetesség sokkal többet ér hidd el!
 
Stresszes vagy mostanában? Harapdálod a szádat idegességedben?
Na ugye. Ez sem segít a szárazságon, sőt! Csak egyre szárazabb lesz a szád. Igyál sok-sok vizet, és figyelj rá, hogy elhagyd ezt a rossz szokást!

Mitől vannak fehér foltok a körmömön?

Enyhe trauma


A fehér pötty utalhat arra, hogy pár hónapja beütötted az ujjadat. Ez csak sokkal később fog megjeleni a körmödön. Kezelésre akkor kell gondolni, ha ezek a fehér foltok elszaporodnak, s szabályosan rendeződnek el. Akkor is oda kell figyelni rá, s megmutatni orvosnak, ha egyéb változás is történik a körmödön, például megváltozik a színe vagy a formája, illetve ha fájdalmasan érzékeny lesz.
 
Fertőzés esetén


Ritkábban fordul elő ugyan, de megtörténhet az is, hogy a fehér pöttyöket gombás, esetleg bakteriális fertőzés okozza. A rossz higiénés viszonyok között működő edzőtermek, manikűröző szalonok vagy egyéb nedves környezetben lévő nyilvános helyek látogatóit érintheti ez a betegség.
 
Szépségápolási termékek használata


Sokszor a körmödre használt szépészeti termékek okozzák a fehér pöttyöket: allergiás reakcióként keletkeznek, s megbontják a körmöd természetes rétegződését, így törékenyebbé válik a körömlemez.
 
Bőrbetegségek miatt


Ha ekcémás vagy, esetleg pikkelysömöröd van, szintén megjelenhetnek a fehér pöttyök a körmödön. Nem önállóan lépnek fel, hanem az adott bőrbetegség tüneteihez társulnak be. Elég azt kezelni, a körmöddel nem kell foglalkoznod.
 
Hiány a szervezetben


Ha nem megfelelően táplálkozol, akkor hiány jelenik meg a szervezetben, amelynek a jele szintén az, hogy elszíneződik a körmöd foltokban vagy fehér csíkokban. A cinkhiány ezek közül a legismertebb, de az enyhe kalciumhiány vagy a B6-vitamin hiánya is összefüggésbe hozható a pöttyökkel. Ez esetben is elég, ha beviszed a kellő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot nap mint nap a szervezetedbe.

Melyik színű rúzs illik hozzád?

A rúzs, a női táska egyik legfontosabb kelléke lehet. Te melyik színt használod a legtöbbször?  Ha nem tudod milyen színű rúzs illik hozzád, most megtalálhatod a legmegfelelőbb árnyalatot!


Vörös
Ezt a színt akkor válaszd, ha magabiztos egyéniség vagy: a vöröset tudni kell viselni. A narancsosabb árnyalatú paprikavörösek akkor állnak jól, ha barnább vagy, de legalábbis sárgásabb tónusú a bőröd. A lilásvörösek élénkítik az arcod, főleg, ha világos a bőröd. S ha ráadásul kék vagy zöld a szemed, ez a rúzs a biztos siker titka.

Bézs
Ha nem szereted magadon a hivalkodó színeket, nappal és alkalomra egyaránt elégedett leszel a bézs árnyalatú rúzsokkal, mert ápolt, kifinomult lesz tőle a sminked. Ha sápadt vagy, a sötétebb árnyalatú bézsekkel még fakóbbnak tűnik a bőröd, ezért ilyet csak akkor használj, ha már van egy kis színed.


Narancs
A narancs meleg, nyári szín. A könnyebb állagú, áttetsző fedésű rúzs igazán csinos, fiatalos. Pirosítót ezekhez a színekhez mindenképp használj, hogy üde legyen az arcod. Különösen jól áll, ha a hajadnak van egy kis vöröses árnyalata.

Pink
Ha világos, rózsaszínes tónusú a bőröd, pink színekkel igazán bájos, babás sminket készíthetsz magadnak. Nyáron a pink szinte minden árnyalatát a szádra kenheted, csak figyelj arra, hogy a pirosítód színe is passzoljon hozzá. Ha a rúzsod nem elég fényes, bolondítsd meg egy kis szájfénnyel.

Így lehet extrém színű a hajad!

Unod már a snassz szőke, barna, vörös és fekete hajszíneket? Szeretnél feltűnést kelteni az utcán valamilyen extrém színnel? Olyan frizurát viselnél, amilyenből nem látsz sok ezer hasonlót? Akkor irány az extrém fodrászat, vagy próbáld ki otthoni hajfestési tippjeinket!Extrém fodrászat

A legegyszerűbb dolgod akkor van, ha olyan városban élsz, ahol van extrém fodrászat, s ezt meg is tudod fizetni. Ha feltűnésre vágysz, a lehető legjobb kezekbe kerülsz, hiszen azok a fodrászok, akik ilyen üzletet nyitnak, egyáltalán nem szeretnek „sima” frizurákat csinálni, azt élvezik, ha kreálhatnak valami teljesen újat. Ők azok, akiknek mindig van kék, lila, rózsaszín, narancssárga, zöld, stb. hajfestékük is, s nem próbálnak meg lebeszélni arról, hogy próbálj meg különbözni az átlagtól. Persze valamennyivel több pénzt is elkérnek a festésért, mint egy átlagos fodrászatban, de biztos lehetsz benne, hogy a külsőd nem fog szembejönni veled az utcán. Ők a melírozás nagy bajnokai, akik biztosan nem fogják a legfelső tincseidet szabályos sávokban befestegetni, hanem a legmodernebb, legtrendibb színekkel satírozzák át a hajadat!

Extrém hajfestés otthon

Ha nem teheted meg, hogy fodrászra bízod magad, otthon is varázsolhatsz extrém színeket a hajadba. A leggyorsabban hosszan tartó fizikaihajszínezővel érheted el a kívánt hatást. Ezek nem változtatják meg a hajad szerkezetét, hiszen nem épülnek bele, csupán felületileg színezik.

Első lépés: a haj világosítása
Emiatt viszont a használatuk előtt legalább 8-as árnyalatra ki kell világosítania hajat. Minél jobban kivilágosítod, annál intenzívebb színt kapsz majd végül.
 
Több módon is világosítható a hajunk. Ha még festetlen, s nem hollófekete, akkor használhatsz professzionális hajfestéket, amit 12%-os oxidálószerrel kell összekeverned. Ezt a fodrászkellékes boltban vásárolhatod meg. Ha a hajad már festett, de nem sötétebb, mint a középbarna akkor szőkítőporral próbálkozz, de óvatosan bánj vele! Attól függően kell összekeverned 6, 9 vagy 12%-os oxigentával (szintén a fodrászkellékesnél kapod meg), hogy milyen mélységű a hajad. A hatás százalékonként erősödik. Ha a hajad már nagyon sötét, a blansolás válhat be, ami a szőkítőporral és hidrogénperoxiddal való kezelést jelenti. Ha már régóta fested, akkor a legjobb, ha oxy reload folyadékot vásárolsz, amely megfelelő használattal az eredeti hajszínedet adja vissza anélkül, hogy roncsolná a hajad szerkezetét. Ezután már úgy világosíthatsz, mint a natúr hajnál.

Második lépés: színezés
Ha sikerült a szőkítés, már csak annyi a dolgod, hogy a világos tincseidre felvidd a színezőt, amit előzőleg megvásároltál. Extrém színeket csak fodrászkellékesnél tudsz vásárolni, de az internetes áruházakban is nagyon jó termékeket találhatsz, érdemes megnézni a külföldi oldalakat is! Sokszor sokkal olcsóbban szerezhetsz be festékeket, s a választék is nagyobb!

Csini pizsik

Már-már természetes, hogy a pizsamák, hálóingek terén is a bőség zavara uralkodik el rajtunk. Ráadásul az éj sötét leple alatt nem is látja senki, hogy mit viselünk. Kivéve a párunkat, akit viszont egy jól megválasztott hálószettel tökéletesen el lehet csábítaniSpagettipántos selyemcsodák, rövid hálóingek
Ezek a hálóruhák kifinomultak, érzékiek. A viselőjük szereti, ha kényeztetik őket. Kihangsúlyozzák a nőies alakot. Ha feketét viselsz, azzal azt fejezed ki, hogy a párod mindennapi hódítását igényled, de te is örömmel teljesíted az ő kívánságait. Ha sötétkék a hálóinged, egyenlő fél vagy a kapcsolatodban, s fontos számodra a hűség. A piros színű hálóing lehengerlő, dominanciát sugall, valamint azt, hogy mindig kimondod, mit szeretnél, nem vagy szégyenlős ezen a téren. Aki rózsaszín vagy babakék rövid hálóinget visel, még félig-meddig a gyerekkorban érzi magát, egy kis Lolita, akit a férfiak örömmel vezetnek be a titkos örömökbe.

Babydoll
A romantikus és nagyon szexi babydollok szintén a nőies nők kedvence, akik kissé visszafogottabb stílust képviselnek. Nem viselkednek közönségesen vagy kihívóan, az öltözködésük sem merész a hétköznapokban. Sosem közönségesek, őket meghódítani igazi kihívás.

Spagettipántos felső, a hozzá való alsóval
Igazi energiabombának fogsz hatni, ha ilyet viselsz, főleg ha pirosat. A kétrészes szettet viselő nők általában tisztában vannak a szexuális kisugárzásuk erejével, s gyakran élnek is vele. A felső mindig tapadós, az alsó már lengébb, ezzel is kihangsúlyozod az alakodat, a férfiak pedig egyszerűen megőrülnek a látványtól.

Régi póló, amihez kötődsz

Kényelmes viselet, ám meg kell hagyni, csábításra nem a legalkalmasabb. A viselője általában szerelmes típus, beleadja szívét-lelkét a párkapcsolatokba, így természetesnek veszi, hogy partnere is minden formában kívánatosnak tartja őt, s értékeli, ha olyat viseli, amihez közös emlékek fűzik őket: például egy közös nyaraláson vásárolt póló.

Pamutpizsama, -hálóing, -együttes
Nagyon puha, nagyon kényelmes. A nőies kisugárzású nők szeretik, akiknek az életben a legfontosabb az anyaszerep. A biztonságot keresik, igénylik a gyengédséget, nem kedvelik az extrém helyzeteket. Párjukban is a stabilitás a legfőbb szempont.

Mesefigurás pizsik

Gyermeki lélekről tanúskodik, viselője bohókás, vidám, rengeteget nevet. Egyáltalán nem egy háttérbe húzódó személyiség. Alvóruházatában is az fontos a leginkább számára, hogy kifejezze, mit szeret a legjobban.

Ruha nélkül
Aki meztelenül alszik, az úgy gondolja, hogy nincs takargatnivalója. A véleményét sem rejti soha véka alá, rendkívül határozott. Nem szereti a papucshősöket, intelligens, komoly férfira vágyik.

2011. április 28., csütörtök

Tippek a hajvasaló használatához!

A hajvasalás, főleg a tinik körében még mindig nagyon divatos. Kényelmes, egyszerű, ám a napi szinten való alkalmazása sajnos nagyon igénybe veszi a hajat. Ezért fontos, hogy a megfelelő készüléket válaszd ki, amellyel csökkented a káros hatásokat!A hajvasalás káros hatásai

Ha minden nap vasalod a hajad, az erős hőhatás megtöri és szétégeti a hajszálakat, s később ezt nagyon nehéz helyrehozni. Igaz, hogy kiegyenesíti a kusza tincseidet a hajvasaló, de sajnos károsít is, mert a hajszálaid külső részét támadja meg. Emiatt száraz lesz a hajad, könnyen töredezetté válhat, s a hajszálak szét is nyílhatnak.

Így válassz hajvasalót!
Mivel ezek a készülékek nagyon magas hőfokon egyenesítik ki a hajszálaidat, egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választasz. Törekedj mindig a minőségre, néhány ezer forint különbségért megőrizheted a hajad egészségét! Mindenképpen kerámialapos hajvasalót vásárolj, amelynek olyan különleges borítása van, amelynek köszönhetően kicsi az esély a hajad töredezésének. A fémlapos hajvasalókkal konkrétan szétégeted a tincseidet, ilyet ne vásárolj!

Ne használd túl gyakran!

Ha hetente kettőnél több alkalommal vasalod a hajad, az nagyon káros. Állj meg kettőnél, ha nem akarod totálisan tönkretenni a hajkoronádat.

Hogyan használd a hajvasalót?

Ha eleve egyenes a hajad, ne használj hajszárítót (így megspórolod a plusz hőhatást), inkább várd meg, amíg magától megszárad. Ha ez megtörtént, fésüld ki alaposan a hajad, a felső részét pedig tűzd fel. Alulról felfelé haladj, mindig engedj ki néhány tincset a feltűzött részből, s vasald át.

Így védd a hajadat!
Használj hővédő szérumot! Bár teljes körű védelmet nem tudnak nyújtani, de sokat számítanak. Legalább heti egy alkalommal tégy fel tápláló pakolást a hajadra, így regenerálódni tud. Olyan balzsamot és sampont használj, amely száraz és töredezett hajra való, a száraz haj jellemzője a folyamatosan vasalt hajnak.